Voor stagebieders

Maatschappelijke stages iets voor u?

De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Vanaf schooljaar 2011-2012 zijn alle leerlingen in het voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo) verplicht om een maatschappelijke stage te doen. Leerlingen van vmbo, havo en vwo doen 20 uur maatschappelijke stage. Die uren worden op verschillende manier ingevuld. Een combinatie van korte klussen bij verschillende organisaties is mogelijk, een intensief project ook. Of leerlingen doen gedurende een langere tijd een terugkerende taak bij een vrijwilligersorganisatie.

Maatschappelijke stageplaats of een groepsproject aanbieden?

U kunt uw organisatie GRATIS inschrijven op deze site door het aanmeldformulier in te vullen. Met uw persoonlijke inlogcodes kunt u stageplaatsen en projecten invoeren, die verschijnen op www.mas4you.nl, de bemiddelingssite voor maatschappelijke stages op de Noord-Veluwe. Leerlingen solliciteren hier op een individuele stageplek. Hun docent accordeert hun sollicitatie wanneer hij of zij het werk passend acht voor die leerling. Vervolgens neemt de leerling contact met u op voor kennismaking en verdere afspraken. U beheert uw eigen stageplekken en bent op de hoogte van contactgegevens van de leerlingen die bij u werken, de naam van hun school en hoe u hun stagecoördinatoren kunt bereiken. Ook kunt u een instructiewijzer downloaden. Van de instructiewijzer is ook een geprinte versie te verkrijgen bij de stagemakelaar.

Stagemakelaar inschakelen?

In Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Elburg zijn stagemakelaars actief. Zij kunnen u ondersteunen bij het invoeren van de maatschappelijke stage. Zij leveren:

  1. Advies op maat. Hoe organiseren we een nuttige en leuke stage? Wat kunnen we verwachten van leerlingen van 13 tot 17 jaar? Hoe gaan we het praktisch aanpakken?
  2. Afstemming met de scholen. In het overleg met de scholen brengen de stagemakelaars de belangen van de vrijwilligersorganisaties naar voren. Dat kan gaan over de voorbereiding van de jongeren, de beschikbaarheid van de leerlingen of de communicatie tussen school en vrijwilligersorganisatie.
  3. Vernieuwende projecten. Samen met vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen zetten de stagemakelaars nieuwe projecten op die inspirerend zijn voor jongeren en maatschappelijke organisaties.
  4. Kennisuitwisseling en deskundigheidsbevordering. Stagemakelaars zorgen voor informatiemateriaal en scholing voor vrijwilligersorganisaties. Ook stimuleren zij contacten tussen verschillende vrijwilligersorganisaties om kennis en ervaring te delen.

De stagemakelaars worden betaald door de gemeente waar zij actief zijn. Vrijwilligersorganisaties kunnen kosteloos hun hulp inroepen.

Nieuwste vacatures

  • Kringloop Overnodig mas stage
  • Gezellige Zonnebloemmiddag
  • Winkelhulp Harderwijkse Molen
  • Koningsdag Hulp gezocht

Wist je dat...

... er de afgelopen maand 202 stages via Mas4You zijn aangevraagd?

Leuke ervaring van...
  • Emmy (15 jaar)
    Ik heb bewondering voor vrijwilligers die helpen in het gronddepot. Lijkt me best veel om dat naast een baan te doen.
  • Anouk (14 jaar)
    Mijn stages waren geweldig! Ik heb heel erg veel geleerd.
  • Bassie (16 jaar)
    Ik had eigenlijk verwacht dat er niks aan zou zijn, maar ik weet nu hoe zwaar werk vrijwilligers soms doen.
  • Sarah (16 jaar)
    Super leuk om een keer achter de schermen van het Wereldnatuurfonds te kijken!